restoran tavsiyeleri
Salı
Eski ve Yeni Lezzet Örnekleri ... Roma
Gusto (Tel: 06 322 6273, Via della Frezza 16)
Ayrıca Pizzeria bölümü de olan restoran bloğunun Osteria’sı günümüz Roma’sının çok “in” mekanlardan. Trendy ama rahat Osteria’nın, aslında sıkıcı asma-katı bile tıklık tıklım Roma’lı dolu. Mönü Italyanca , servis çok yavaş , porsiyonlar çok küçük ama yine de değer. Mutlaka önden peynir ve salam tabağını ısmarlayın . Elbette ki yanına şarap (house wine) . Ton balıklı lazanyası ve bütün olarak pişmiş ahtapotu özellikle akılda kalanlar. Bardak içinde sunumu yapılan tiramisu'nun şekeri fazla kaçmış ; bayabilir , dikkat . (30 €/kişi)·
Ristorante Alla Rampa (Tel: 06 678 2621 , Piazza Mignanelli, 18)
Saat 21.30 sonrası yemeğe gidin. Amerikalı turistler ortadan kaybolmuş; öz Roma’lılar akın etmeye başlamış ; karakterli ve yüksek tavanlı mekan , keyifle yemek yiyenlerin sedasına bürünmüş ; matrak garsonlar henüz yorulmamış ; antipasti büfesi de henüz tükenmemiş olur.
Başlangıç yemeklerinizi mutlaka büfeden seçin; mozzarella’lı kabak çiçeği dolmasını ve Roma usulü pişmis enginarı deneyin. Ana yemeğin siparişini sonraya bırakın ; hala yeriniz var ise ne ala. Kalabalık bir grup değilseniz kredi kart geçmez, cebinizde nakit bulundurun .
(30 €/kişi)
Aralık 2005
Ayrıca Pizzeria bölümü de olan restoran bloğunun Osteria’sı günümüz Roma’sının çok “in” mekanlardan. Trendy ama rahat Osteria’nın, aslında sıkıcı asma-katı bile tıklık tıklım Roma’lı dolu. Mönü Italyanca , servis çok yavaş , porsiyonlar çok küçük ama yine de değer. Mutlaka önden peynir ve salam tabağını ısmarlayın . Elbette ki yanına şarap (house wine) . Ton balıklı lazanyası ve bütün olarak pişmiş ahtapotu özellikle akılda kalanlar. Bardak içinde sunumu yapılan tiramisu'nun şekeri fazla kaçmış ; bayabilir , dikkat . (30 €/kişi)·
Ristorante Alla Rampa (Tel: 06 678 2621 , Piazza Mignanelli, 18)
Saat 21.30 sonrası yemeğe gidin. Amerikalı turistler ortadan kaybolmuş; öz Roma’lılar akın etmeye başlamış ; karakterli ve yüksek tavanlı mekan , keyifle yemek yiyenlerin sedasına bürünmüş ; matrak garsonlar henüz yorulmamış ; antipasti büfesi de henüz tükenmemiş olur.
Başlangıç yemeklerinizi mutlaka büfeden seçin; mozzarella’lı kabak çiçeği dolmasını ve Roma usulü pişmis enginarı deneyin. Ana yemeğin siparişini sonraya bırakın ; hala yeriniz var ise ne ala. Kalabalık bir grup değilseniz kredi kart geçmez, cebinizde nakit bulundurun .
(30 €/kişi)
Aralık 2005
0 yorumlar:
Yorum Gönder
<< anasayfa