restoran tavsiyeleri

Çarşamba

El Perro Chico ... Bilbao


'Ille de bir Guggenheim gezeceğim' diye tutturacak olursanız bir gün, Bilbao'dakine gidin . 'Bana bu kadar sanat yeter !' teşhisinize dek gezin, hevesinizi alın . Sanatın modernleşerek aldığı şekli sevenlerdenseniz, ne ala . Değilseniz, müze binasının şahsen kendisinin de pek etkileyici olduğunu bilmek, yüreğe ferahlık.

Hedeflerinizden birini daha gerçekleştirmiş olmanın hafifliği ile, müzenin önünden atlayıverin bir taksiye . Gideceğiniz adres Aretxaga 2. Telefon numarası (94) 4150519 . 'Taksiye ne hacet, kiralık arabamız var' yanılgısına düşmeyin; tecrübe ile sabittir : haritalarla, tariflerle pek bulunacak gibi değil.

İçeri ilk adımı attığınızda, çivit mavisi duvarların seramik şöleni ile önce bir sersemliyorsunuz. Turisti seyrek ; yerli ahaliden ise yazar çizer takımı , iş güç sahibi , tad ve damak bilgini bolca serpiştirilmiş. Mekanın sahibi, kocaman göbeği ile her masaya bir laf atıp gezinmekte. Restoranı kategorize etmek çok zor. 'Salaş' deseniz değil, 'gurme' deseniz servis sırıtır . Biraz bizim Hacı Abdullah'vari belki ama saatler boyu oturup keyif yapılabileninden .

İspanyolca bilmiyorsanız yemek seçimlerinde zorlanabilirsiniz; o yüzden komşu tabaklardan kopya çekmekten , bilinmeyenleri denemekten çekinmeyin . Hatta iyisi mi, pek çok seçenekten ortaya karışık söyleyin ve Bask mutfağının revize edilmiş harikalarının hepsi ile tanışıverin . Ve ne yapıp edin, dilimlenmiş ızgara enginarından bolca söyleyin .

Anı defterinden bir sayfayı gösterip "ünlü bir Türk ressamdan hatıra" diye anlatırsa mekan sahibi, bir arkadaş şakasına kurban gidildiğini siz bilin , ama ne olur renk vermeyin .

Yolunuz bir daha düşer mi bilinmez... Acele etmeyin ; usul usul ve uzun uzun keyfini hazmedin.
(€ 30/kişi)

Foto: auxmagazine.com



yazanNino at 16.8.06

0 yorumlar:

Yorum Gönder

<< anasayfa