restoran tavsiyeleri

Perşembe

Portekiz ...

Lizbon


Chiado meydanlarından birinde, kızgın güneşe aldırış etmeksizin bir öğlen yemeği keyfi yapmak için Teatro Nacional de Sao Carlos (Largo Sao Carlos, No.2 , Tel 91/6892285) ideal.
Eli yüzü düzgün ve hali tavrı yerinde Lizbon’luların tercih ettiği mekanın zengin mönüsünden “roka sosunda fener balığının” veya “karidesli pennetinenin” tadına bakabilirsiniz. Elbetteki buz gibi Vinho Verde eşliğinde.
Harika bir servis ve bir fincan kahve ile 22€/kişi.




***

Algarve

Algarve'in belki en pahalı ancak aynı zamanda da en iyi restoranlarından biri Portimao'daki Rei das Parias . (Praia dos Caneiros, Ferragudo - Tel 351 282 461006) .
Izgara balığı bile ekmek bandıracak kıvamda sunan mekan , doğrusu hem ününü hem de parasını hak ediyor (~30€ /kişi).

Rei das Praias mutlaka'ları :

***

Quinta do Lago plajının hemen yanıbaşındaki Gigi Praia (Praida da Quainta do Lago, Almancil, Tel 351 964 045178) , sadece öğle yemekleri için açık.

Gigi’de mutlaka sürahi ile servis ettikleri soğuk beyaz sangria (beyaz şarap, şampanya,nane, limon ve portakal ile yapıyorlar) eşliğinde bekleyin yemeğinizi. Şarap ve sarımsak sosunda midye, mekanın mutlakalarından ancak mönünün günlük olarak değişiyor olmasına da hazırlıklı olun .

Fonda ‘Nesun Dorma’nın nefes kesen tınıları, sarı şemsiyelerin yaydığı dingin ışık ve yaşamdan keyif alan insanlarla çevrili bir ortamda yemek yemenin bedeli kişi başı 20-25€ .

Foto : Güliz Özbek

Temmuz 2006

yazanNino at 17.8.06

0 yorumlar:

Yorum Gönder

<< anasayfa