restoran tavsiyeleri
Cuma
Köfteci Mustafa
Karasu'dan dönüşte , "meşhur ıslama köfteci nerede?" diye sora sora bulmuştuk .
Dayım , hele bir email ortamında göndermeyi öğrensin onun makinesine nasip olan fotoğrafları, söz size de göstereceğim. Şimdilik , yazdıklarımı hayal etmekle yetineceksiniz .
Ve resimler ... Sonunda geldiler
Doğum yılı : 1912 .
Doğum yeri : Adapazarı .
Derken bir deprem : 1947 .
Dükkanın , yaralarını sarması ve hayata tekrar dönüşü : 1951.
Çerçevesinde "1951" kazılı ayna , 1958 yapımı bir radyo ve Mustafa'nın ismi ve resmi kalmış dükkanda bugüne yadigar. Rivayete göre yeğen uğramakta zaman zaman . Ötesi, 1965 yılından bu yana tezgahın başındaki ustanın marifetinde .
100 kuruşmuş bir porsiyon köfte o vakit . Bugün bile müşteriden alınan sipariş , ızgaranın başındaki ustaya "yüz" "iki yüz" ya da "buçuk"lu hanelerle iletilmekte o yüzden .
Mekan her daim dolu .
Kömür ateşinde pişmiş mercimek çorbası ve kuru fasulye, bakır tencereleri içinde pek davetkar . Ancak, öncelik "ıslama köfte"nin elbet.
Domatesli sos ile ıslanmış, ızgarada bir cızbız'a uğramış bayat ekmek dilimleri ...
Doğum yeri : Adapazarı .
Derken bir deprem : 1947 .
Dükkanın , yaralarını sarması ve hayata tekrar dönüşü : 1951.
Çerçevesinde "1951" kazılı ayna , 1958 yapımı bir radyo ve Mustafa'nın ismi ve resmi kalmış dükkanda bugüne yadigar. Rivayete göre yeğen uğramakta zaman zaman . Ötesi, 1965 yılından bu yana tezgahın başındaki ustanın marifetinde .
100 kuruşmuş bir porsiyon köfte o vakit . Bugün bile müşteriden alınan sipariş , ızgaranın başındaki ustaya "yüz" "iki yüz" ya da "buçuk"lu hanelerle iletilmekte o yüzden .
Mekan her daim dolu .
Kömür ateşinde pişmiş mercimek çorbası ve kuru fasulye, bakır tencereleri içinde pek davetkar . Ancak, öncelik "ıslama köfte"nin elbet.
Domatesli sos ile ıslanmış, ızgarada bir cızbız'a uğramış bayat ekmek dilimleri ...
Yanında bir kaç domates dilimi ...
Acısından , kısasından ve yeşilinden bir sivri biber ...
Tek lokmalık köfteler , gerçekten de "kuruş" kadar ufak...
Yanında piyaz , olmazsa olmaz .
Tek lokmalık köfteler , gerçekten de "kuruş" kadar ufak...
Yanında piyaz , olmazsa olmaz .
Islama ekmek : gereğinden bol .
Genel olarak lezzet : yerinde .
Servis : çok dakik .
Güleryüz : temkinli .
Mekan : mutlaka bu hali korunmalı .
Hesap : biraz Istanbul esintili , en usturuplusu bile ortalama 15 ytl/kişi.
Meşhur Köfteci Mustafa
Sakarya Caddesi , No 42 , Adapazarı . Tel : (264) 2779893.
Yolu düşenlere, nostaljik bir tavsiye .
Kasım 2006
0 yorumlar:
Yorum Gönder
<< anasayfa