restoran tavsiyeleri

Cuma

Köfteci Mustafa

Karasu'dan dönüşte , "meşhur ıslama köfteci nerede?" diye sora sora bulmuştuk .
Dayım , hele bir email ortamında göndermeyi öğrensin onun makinesine nasip olan fotoğrafları, söz size de göstereceğim. Şimdilik , yazdıklarımı hayal etmekle yetineceksiniz .

Ve resimler ... Sonunda geldiler

Doğum yılı : 1912 .
Doğum yeri : Adapazarı .
Derken bir deprem : 1947 .
Dükkanın , yaralarını sarması ve hayata tekrar dönüşü : 1951.

Çerçevesinde "1951" kazılı ayna , 1958 yapımı bir radyo ve Mustafa'nın ismi ve resmi kalmış dükkanda bugüne yadigar. Rivayete göre yeğen uğramakta zaman zaman . Ötesi, 1965 yılından bu yana tezgahın başındaki ustanın marifetinde .

100 kuruşmuş bir porsiyon köfte o vakit . Bugün bile müşteriden alınan sipariş , ızgaranın başındaki ustaya "yüz" "iki yüz" ya da "buçuk"lu hanelerle iletilmekte o yüzden .

Mekan her daim dolu .
Kömür ateşinde pişmiş mercimek çorbası ve kuru fasulye, bakır tencereleri içinde pek davetkar . Ancak, öncelik "ıslama köfte"nin elbet.

Domatesli sos ile ıslanmış, ızgarada bir cızbız'a uğramış bayat ekmek dilimleri ...
Yanında bir kaç domates dilimi ...
Acısından , kısasından ve yeşilinden bir sivri biber ...
Tek lokmalık köfteler , gerçekten de "kuruş" kadar ufak...
Yanında piyaz , olmazsa olmaz .

Islama ekmek : gereğinden bol .
Genel olarak lezzet : yerinde .
Servis : çok dakik .
Güleryüz : temkinli .
Mekan : mutlaka bu hali korunmalı .
Hesap : biraz Istanbul esintili , en usturuplusu bile ortalama 15 ytl/kişi.

Meşhur Köfteci Mustafa
Sakarya Caddesi , No 42 , Adapazarı . Tel : (264) 2779893.
Yolu düşenlere, nostaljik bir tavsiye .


Kasım 2006
yazanNino at 15.12.06

0 yorumlar:

Yorum Gönder

<< anasayfa